"See on olnud üks tõeliselt vägev seiklus ja muidugi on see kirjeldamatult hea tunne, kui mitme aasta tööd kroonib selline märgilise tähtsusega tulemus," oli Kaspar Eevald siiralt õnnelik ning lisas, et rekordikatse oli hoolimata headest ilmastikutingimustest oodatust palju raskem.

"Kuigi treeningud kinnitasid, et olen selle sügavuse ametlikuks alistamiseks igati valmis, siis rekordit tegema minnes oli närv ikka korralikult sees ja sooritus osutus just vaimselt palju raskemaks," lisas ta.

Egiptuses, Sharm el Sheikis 1. detsembril kell 13.03 fikseeritud rekordipüstitus kestis kokku 2 minutit ja 41 sekundit. Rekordi fikseeris kaks ametlikku kohtunikku.

Kaspar Eevaldi tugimeeskonnas oli kokku kümmekond inimest, nende hulgas tema itaallasest treener, täisvarustuses arst ja kaks 2 turvasukeldujat. Eri sügavusel aitasid rekordisooritust jäädvustada ka kolm allveefotograafi.

"Ma olen väga tänulik kogu tiimile - nende toetus oli superprofessionaalne ja kogu katse turvalisus maksimaalselt hästi tagatud," rõhutas Eevald tasutajõudude olulisust omajagu ohtliku spordiala harrastamisel ning kiitis ka Fenix Adventure programmi, mille toetus aitas rekordiga seotud kulusid suurel määral katta. Teiste oluliste toetajatena aitasid rekordi sünnile kaasa puidutööstusettevõte Reinpaul, Jane Komp ning Pricon OY.