MLB karistas Houstoni mänedžere AJ Hinchi ja Jeff Luchnowit aastase tegutsemiskeeluga, klubi otsustas mõlemad mehed seepeale ametist lahti lasta. Karistus ähvardab ka 2017. aastal võistkonna meistriks tüürinud treener Alex Corat, kes juhendab praegu Boston Red Soxi. Väidetavalt töötas süsteemi välja just Cora ja kasutas seda ka 2018. aastal, kui MLB võitjaks tuli just Red Sox.

Lisaks sai Astros viie miljoni dollarise rahatrahvi, mis on MLB reeglite järgi suurim võimalik karistus.

Houston jäi vahele tehnoloogia abil vastaste käemärkide varastamisega. Palja silmaga käemärkide varastamine on pesapallis lubatud, aga tehnoloogiliste abivahendite kasutamine mitte. Käemärke kasutatakse söötude eristamiseks.

Houstoni koduväljaku kohale oli paigaldatud kaamera, mis filmis vastaste tegevust. Klubi töötaja edastas ekraanilt nähtu mängijatele. Mängija, kes pidi infot kaaslastele edastama, tagus kurikaga vastu prügikasti. Näiteks kaks lööki tähendas, et tulekul on aeglane sööt, kui lööke ei tulnud, oli tulemas kiire sööt.

Huvitaval kombel ei andnud petmine Astrose võistkonnale koduväljakueelist, sest nad esinesid võõrsil paremini.

USA spordis peetakse äsjast MLB juhtumit suurimaks spordiskandaaliks (välja arvatud dopingujuhtumid - A.K) pärast 2007. aasta "Spygate'i". Siis selgus, et ameerika jalgpalli profliiga NFL-i klubi New England Patriots filmis vastaste treeninguid. Toona jäid karistused selgelt leebemaks - klubi peatreener Bill Belichick sai 500 000 dollari suuruse trahvi. Seitse aastat hiljem jäi sama võistkond vahele mängupallidest õhu väljalaskmisega.