New York Yankeesi pesapallistaar Rodriguez, kes on ühtlasi USA kõrgemini tasustatav pesapallur, tunnistas hiljuti, et pruukis kolme aasta jooksul korduvalt saavutusvõimet tõstvaid keelatud aineid, kirjutab Sportnet. Mingit karistust sellele ei ole järgnenud.

23-aastane Phelps jäi mäletatavasti fotole ühel peol, kus ta marihuaanapiibuga tabati.

Juhtunu on ameeriklaste seas tõstatanud küsimuse, miks spordikangelasi nii erinevalt koheldakse.

"Michael Phelps tuleks rahule jätta. Ta on noor ja tegi vea, ent tunnistas seda kohe," leidis New Yorgi Touro College´i professor Deborah Cohn. "Seevastu Rodriquez kasutas kolm aastat teadlikult dopingut ja valetas selle kohta," jätkas ta.

"Need kaks lugu ei ole võrreldavad. Inimesed ei pea pikka viha Phelpsi vastu, sest üks noor mees tegi rumala vea ja see antakse andeks," ütles spordieetikat propageeriva Josephson Institute´i asutaja Michael Josephson. "Rodriguezi tegutsemine ajab inimesed aga raevu," lisas ta. Nii ilmusid USA ajalehetedes pesapalluri dopinguloo kohta artiklid pealkirjadega "Petis, valetaja!", "Valemängur". Pesapallurit ei ole aga maha jätnud ükski sponsor, Phelpsi suursponsor Kellogg katkestas ujujaga lepingu kohe kui vahejuhtum ilmsiks tuli.

Lisaks on patuseid pesapallureid veel, kes samuti segamatult oma alaga edasi tegelevad. Põhjus selles, et kuni 2003. aastani ei määratudki neile karistusi. Lisaks Rodriguezile on USA pesapalli profiliigas veel 104 mängijat, kes kuni 2003. aastani positiivse dopinguproovi andsid ja karistuseta pääsesid. Nüüd on esmakordsel vahelejäämisel karistuseks 50-mänguline võistluskeeld, teistkordsel 100-mänguline ja kolmandal eluaegne.