Tegemist on retseptiravimi Stilnoxiga, mis pole WADA poolt keelatud. Aine on siiski keelatud Austraalia olümpiakomitee poolt, kuna omab hallutsinatiivset mõju. Pärast seda, kui ujumiskuulsus Grant Hackett tunnistas, et jäi Stilnoxist sõltuvusse, keelas Austraalia olümpiakomitee aine kasutamise.

"Seisame siin kollektiivselt, et tunnistada Stilnoxi kasutamist meie ühistreeningul. Tõdeme, et oleme ennast ja meie toetajaid alt vedanud," laususid kuus ujujat pressikonverentsil.

Koos maailmameistri Magnusseniga tunnistasid aine tarvitamist Matt Targett, Eamon Sullivan, James Roberts, Cameron McEvoy ning Tommaso D'Orsogna.

Austraalia meeskond sai Londonis neljanda koha. Olümpiakomitee on hakanud asja uurima ning mehi ootab ees tõenäoliselt trahv ning võimalik on ka toetusrahade ja auhinnarahade tagasimaksmine.

"Arvan, et kasutasin ainet, kuna tundsin väga suurt pinget hooaja tähtsaima võistluse eel," lausus 21-aastane Magnussen. "Tagasi vaadates oli see väga halb otsus. Tunnen ennast süüdi, kuid ei leia, et aine kasutamine minu tulemust oleks muutnud."