„Kuna spordialaliidud esitasid meile meeletult palju kandidaate, siis me otsustasime hetkel raha anda enamatele sportlastele ja tipu summat mitte muuta,” sõnas Seil Delfile.

Riigi spordistipendiumide määramise komisjonile laekusid viimati taotlused 26 spordiorganisatsioonilt kokku 99 kandidaadiga. Kultuuriminister Laine Jänes kinnitas esimese poolaasta spordistipendiumide saajateks 62 sportlast, kelle vahel läks jagamisele kokku 924000 krooni (Vaata rahasaajate nimekirja).

„Aga teie küsimus on õigesti suunatud. Meil on plaanis tippude summat korrigeerida. Arvatavasti saab see teoks uuel aastal, aga vahest isegi käesoleva aasta teisel poolaastal. Suurem rahahulk annab meile selleks võimaluse,” lisas Seil.

Kui eelmisel aastal oli spordistipendiumiteks ette nähtud summa kokku 1,5 miljonit krooni, siis käesolevaks aastaks on see kasvanud 300 tuhande krooni võrra. Muutumatuks on aga siiani jäänud sportlastele eraldatava kuutoetuse suurused, mis on analoogselt 2000. aastale endiselt 2000 kroonist kuni 5000 kroonini.

„Samas tekib raha jagamisel alati küsimus, kumb on tähtsam, kas tõsta absoluutse tipu summat või laiendada tulevikulootustele antavat raha. Mõne noore tulevikulootuse jaoks võib olla 2000 krooni tähtsam kui tipu jaoks 5000, kuna tänased tegijad saavad raha ka muudest spordiprojektidest,” lisas Seil. “Samas vajaks ka tippude summa siiski korrigeerimist.”