Samal rajal, millel naised läbisid eile 120 km pikkuse sõidu, tuli meesjalgratturitel täna läbida 215 km. Eestlastest ületas esimesena finišijoone Martin Laas, kes saavutas 28. koha, Aksel Nõmmela jõudis finišisse 47. ja Risto Raid 49., Mihkel Räim katkestas.

„Kõigile poistele oli see esimene suurvõistluse sõit, samuti ei ole nad nii pikka distantsi sõitnud, nende tiitlivõistluste distantsid on 180 km kandis. Igaüks läks oma võistlust tegema, ühe liidri peale ei olnud siin mõtet mängida,“ ütles koondise peatreener Toivo Suvi.

„Ma jätsin täna kõik endast rajale, väga raske sõit oli. Esiteks sõidu kestus, teiseks küljetuul, mis ei andnud võimalust puhata, ja kolmandaks tõusud. Aga nägin, et olen täiesti võimeline ka professionaalidega koos võidu sõitma, ei jää neist väga kaugele,“ ütles Laas.

Aksel Nõmmela tunnistas, et jõud rauges sõidu lõpus. „Kolm ringi enne lõppu tundsin, et jalg läheb pehmeks ja suuda enam pulssi maksimaalsesse viia. Igal ringil käis juba paar kilomeetrit enne vanalinna munakivi lõiku korralik andmine, et olla raja kitsamaks minnes eespool. Ka kolm ringi enne lõppu olin tegelikult veel heas kohas grupis, aga kui seal munakivi lõigul veel tempot juurde pandi, siis ma vajusin oma pehme jalaga grupist läbi ja jäin mõneks ajaks üksi sõitma, kuni valgevenelane mulle järgi jõudis ja hiljem ka iirlane,“ rääkis Nõmmela oma sõidust.

Risto Raid ütles, et tegi lõpus positsioonivõitluses vea: "Kui vanalinna munakivi kattega tänavatele läksime, siis jäin liiga taha.“ Mihkel Räim kommenteeris oma sõitu selliselt, et vorm ei ole praegu kõige parem ja sellistes oludes ei olnud sellelt rohkem midagi võtta. Stardinimekirjas oli 125 meest, finišisse jõudis neist 60.

Laskja Meelis Kiisk oli 50 m püssiharjutuses 3x40 lasku 1140 silmaga 22. „Tugeva ja keerutava tuulega maadeldes võib seda korralikuks tulemuseks pidada. Põlvili ja lamades sain hästi hakkama, püstilaskmisega olen talvel palju tööd teinud ja sellest on kasu olnud,“ ütles Kiisk.

Peeter Olesk sai olümpiakiirlaskmises tulemusega 559 silma 20. koha. „Võistluse teisel poolel lagunes laskmine ära. See on ligi 20 silma võrra kehvem tulemus kui mu isiklik rekord eelmisest aastast. Ootused olid palju suuremad, aga vahepealsed neli päeva kahe võistluse vahel küpsetasid mu ära,“ selgitas Olesk.

Avaringis vaba olnud poksija Andrei Hartšenko pidi kohtumises Saksamaa esindaja Abass Baraouga tunnistama vastase paremust, matš lõppes Hartšenko poolt vaadatuna 0:3.

„See oli väga raske kohtumine. Ma osalen esimest korda nii suurel turniiril ja kuna ma olin avaringis vaba, siis tuli mul mitmeid päevi matši oodata ja ma ei pidanud sellele pingele vastu. Ma ei suutnud täna oma maksimaalseid võimeid näidata,“ tunnistas Hartšenko, kelle kohaks Euroopa mängudel jääb 9. koht.