Üks ürituse korraldajatest, firma Carglass juhatuse liige Rainer Virve selgitab, et organisatsioon Belron korraldab aastast 2002 iga aasta 24. septembril heategevusliku rahvusvahelise triatlonivõistluse, kuhu erinevad riigid, kes selles osalevad, koguvad raha. Kogu see raha annetatakse Belroni poolt moodustatud kommuunile Afrika Tikkun, mis asub Lõuna-Aafrika Vabariigis ja aitab sealseid lapsi.

Hetkeseisuga on sinna läbi aastate läinud 7,5 miljonit eurot, sel aastal loodetakse saada veel 2,5 miljonit eurot. Selle rahaga on moodustatud üks vahva kommuun, kus on koolid, lasteaiad ja töötavad erinevad programmid ja inimesed.

Eestist lähevad tänavu triatlonile sellel juba kolmandat aastat osalev Rainer Virve ja ka tipptriatlonist Aleksandr Latin, kes löövad kaasa olümpiadistantsil, sprindidistantsist võtab osa Sven Freiberg ning lisaks veel ka meeskond, kes on selleks ürituseks Indrek Sei ja Kirill Kotšegarovi toel juba pikemat aega treeninud ja vaeva näinud. Kogu triatloniürituse korraldamise kulud kannab Belron ja kõik annetused igast erinevast riigist suunatakse heategevusse Lõuna-Aafrika Vabariigi laste tarbeks.

Heategevuslik õhtusöök on mõeldud selleks, et koguda raha Eesti poolt. Restoranis Trühvel paneb peakokk Silver Teeäär välja viiekäigulise õhtusöögi, Kaidi Kärt Veinisõbrast on sinna juurde lisanud kõige paremad veinid ja šampanjad ning meelt lahutab Eliis Pärna oma võrratute lugudega. Oodatud on kõik spordisõbrad, ettevõtjad ja teised heatahtlikud annetajad.

"Inglise keeles on sellele üks hea sõnaühend, social responsibility, mis tähendab, et ühiskonnale tuleb midagi tagasi anda," selgitab Rainer Virve. "Üksinda andes ei küüni need summad paraku nii kõrgele, siis plaan sel aastal, kui läheme juba natuke suurema seltskonnaga, oleks koguda pisut rohkem raha, ja selle raames tekkis mõte teha üks tore heategevuslik õhtusöök, mille tulu suuname kõik heategevusse."

Belronile kuuluvad organisatsioonid erinevates riikides kutsuvad lisaks tänav triatlonil osalema oma riigi sportlasi ja teisi äriühinguid. Kui tänaseni on võistlejate arv küündinud 1800 piirimaile, siis sel aastal loodetakse kaasata kuni 10 000 osalejat 36-st erinevast riigist. On ka palju rohkem erinevaid võistlusdistantse, kaasa arvatud poolmaraton, üritatakse saavutada Guinessi rekord ja palju muud huvitavat.