41. korda peetava Tallinna Mõõga senine osalejate rekord pärineb aastast 1990, mil võistlustulle asus 230 vehklejat. MK-etapina peetakse turniiri alates 1992. aastast ja kõige suurim osalejate arv on olnud 2008. aastal, mil Tallinna Mõõka jahtis 169 vehklejat.

Lisaks osalejate rohkusele on tänavune turniir ka kõige esinduslikum. Meeste epee maailma edetabeli esikolmekümnest vehklejast asub võistlema koguni 25. Kõik tugevad vehklemismaad on kohal oma parimate vehklejatega.

Lisaks valitsevale maailmameistrile Nikolai Novosjolovile asuvad võistlustulle 2008.a. Pekingi olümpiamängude individuaalvõistluse medaliomanikud - olümpiavõitja itaallane Matteo Tagliariol ja olümpiapronks hispaanlane Jose Luis Abajo. Kohal on ka 2009. a. maailmameister venelane Anton Avdeev ja 2010.a. MM hõbe prantslane Gauthier Grumier ning paljud teised tiitlivõistluste medaliomanikud.

Maailma tippudele pakuvad konkurentsi ka 20 Eesti meesvehklejat.

Esmakordselt Tallinna Mõõgal kavas olevale meeskondlikule MK-etapile on registreerunud 26 riiki. Kohal on kõik kümme maailma paremat epeemeeskonda. Suurfavoriitideks on maailma edetabeliliider Ungari ja kindlasti valitsev olümpiavõitja ja maailmameister Prantsusmaa.

Maailma parimate vehklemisriikidega ristab mõõgad ka Eesti epeemeeskond kooseisus Nikolai Novojolov, Sten Priinits, Marno Allika ja Jevgeni Blinov.

Pealtvaatajatele on Kalevi Spordihalli sissepääs tasuta. Individuaalvõistluse eelringid algavad Kalevi Spordihallis reedel, 4. märtsil kell 11.00. Individuaalvõistluse põhiturniir peetakse laupäeval ja meeskonnavõistlus pühapäeval.

Kahest võistluspäevast (5.-6. märts) teeb otseülekandeid internetipõhine spordikanal Sport TV.