Ehkki meeste võistluselt puudusid sellised tähed nagu valitsev ITU maailmameister Javier Gomez ning inglastest vennad Brownleed, oli suurem osa maailma eliitseltskonnast Austraalias siiski stardis. 20 riigist pärit 68 osaleja seast osutus edukaimaks enda kohta tugeva ujumise ja päeva parima jooksu teinud Mola, kes lõpetas võistluse ajaga 54 minutit ja 18 sekundit.

„Võistlus sujus minu jaoks suurepäraselt. Eriti üllatas mind täna just ujumine, mis andis mulle rohkelt enesekindlust võimaldamaks oma jõud ja energia suunata hilisemale jooksuetapile. Jooksurajal tundsingi endas piisavalt võimu, mis lõppkokkuvõttes tagas ka mulle tänasel võistlusel esikoha,“ kommenteeris hispaanlane oma emotsioone vahetult pärast võistlust.

Teisena ületas finišijoone möödunud hooaja maailma neljas number, Lõuna-Aafrika Vabariigist pärit Richard Murrey, kes jäi Molast maha 18 sekundiga (54:37). Kolmas oli Šveitsi esinumber Sven Riederer ajaga 55:07.

Naiste võistlusel saatis edu Ameerika Ühendriikide triatleete vastavalt Gwen Jorgenseni ja Katie Hursey näol, kes hõivasid poodiumi kaks kõrgemat astet. Ainsana võistluse alla tunni (59:55) lõpetanud Jorgenseni jaoks oli see ilusaks võiduks pärast möödunud hooaja finaaletapi ebaõnnestumist, kus rattarajal kukkumine ta MK-sarja üldvõidust ilma jättis.

Jorgensen, kes triatlonimaailmas tuntud kui ühe kiirema jooksjana, kasutas enda sõnul hooajavahelist aega ennekõike oma nõrgemate alade – ujumise ja rattasõidu arendamiseks. „Täna püüdsingi edu saavutada just hea ujumise ja rattasõiduga,“ rääkis Jorgensen. „Viimasel ajal ei ole ma treeningutel jooksmisele just palju rõhku pannud, kuid täna õnnestus ka jooksurajal kõik päris hästi.“

Mooloolaba etapi teisena lõpetanud Katie Hurseyl kulus võistlusdistantsi läbimiseks 1 tund ja 10 sekundit. Jaapanlanna Ai Ueda oli ajaga 1:00:14 kolmas.