Üle 105kiloste meeste kaalukategoorias on üks oluline uudis, nimelt on armeenlasest medalipretendent Ruben Aleksanjan saanud vigastada ega osale EMil. Algraskuste põhjal, mida saab veel 20 kilo võrra langetada, joonistub välja järgnev stardinimekiri: Laša Talahhadze (Gruusia) 440 kilo (kahe tõsteviisi summas), Seim 438, Irakli Turmanidze (Gruusia) 430, Gor Minasjan (Armeenia) 430. Kolm meest sisenevad võistlusele algraskusega 420 kilo. Venemaa olümpiakoondislased Fordes ei võistle.

Huvitav on märkida, et roheline tuli on antud ka ukrainlasele Oleg Prošakile, kes võitis eelmisel aastal EM-kulla, kuid põrus seejärel dopingukontrollis. Kui eelülesandmise lehel märkis ta algraskuseks 420 kilo, siis nüüd on ta seda vähendanud 410ni ja stardib seetõttu laupäeva hommikul B-grupis.

Reedel läheb võistlustulle eestlanna, üle 75kiloste naiste hulgas lööb kaasa Triin Põdersoo. Tema on valinud esialgseks algraskuseks 200 kilo ning võistleb B-grupis. Kümme naist on registreeritud suurema algraskusega. STARDINIMEKIRJAD

Selgunud on ka esimesed tiitlivõitjad. Kuni 56kiloste meeste seas võidutses itaallane Mirco Scarantino, kes rebis 120 ja tõukas 144 kilo. Täpselt sama kogusumma juures pidi hõbedaga leppima hispaanlane Josue Brachi Garcia, kellele sai saatuslikuks Scarantinost 190 grammi (!) võrra suurem kehakaal. Pronksi teenis 247 kilo üles saanud rumeenlane Ilie-Constantin Ciotoiu.

Imepisikeste naiste hulgas ehk kaalukategoorias kuni 48 kilo krooniti võitjaks türklanna Sibel Ozkan Konak. Ta rebis 82 kilo ja tõukas 100. Kuni 53kiloste naiste leeris tõusis poodiumi kõrgeimale astmele rumeenlanna Cristina Iovu tulemustega 90 ja 120.