Vigadeta sooritust ja maksimaalset füüsilist pingutust kroonis finišis päeva paremuselt teine aeg. Allajäämist võitjale Anton Foliforovile Venemaalt 18 sekundit. Paraku Erm medalit siiski ei saanud, sest üks rajal tehtud teevalik osutus keelatuks ning žürii karmi otsusega tema tulemus tühistati.

Lahtiseletatult: Tõnis läbis rattaga maastikul 15 meetrise lõigu, mis kaardil ei olnud tähistatud rattaorienteerumissümboliga tee või rada (Itaalias ei ole väljaspool radu rattaga liikumine ehk "lõikamine läbi metsa" lubatud)

Kommentaar: Kaks rada olid kaardil nii lähestikku, et suurel kiirusel ei olnud võimalik välja lugeda, et rajad korraks ei ühine. Maastikul vastavasse kohta jõudes oli olemas eelmiste võistlejate poolt sissesõidetud "rada" (maapinnal oli näha rattajälgi), mistõttu ta seda "rada" ka kasutas. Erm märkas oma eksimust alles finišis kaarti põhjalikumalt uurides. Seejärel kirjutas ta ise sellekohase seletuse võistluse žüriile.

Teiste eestlaste sooritused jäid tagasihoidlikumaks - meestest oli Lauri Malsroos 40., meesjuunioridest Taaniel Tooming 27. Margus Halliku tulemus tühistati vale kontrollpunkti läbimise tõttu.