Laupäevases finaalis selgub, kes sõidavad detsembri alguses Austraaliasse BMW korraldatavale eksklusiivsele golfivõistlusele esindama Eestit, teatasid korraldajad.

Laupäeval astub Niitväljal võistlustulle 120 golfimängijat üle Eesti. Eelvoorud toimusid neljas Eesti golfiklubis, kus on 18-rajalised täismõõtmetes golfiväljakud: Jõelähtme, Valgeranna, Otepää ja Niitväljal golfiklubis.

Iga kvalifikatsioonis osalenud klubi sai mängijate kvoodi Eesti lõppfinaali vastavalt klubi eelvõistlusel osalenud mängijate arvule kategooriate lõikes.

Tegemist on individuaalse võistlusega Stableford-süsteemis, kus peetakse arvestust kolmes põhikategoorias: meeste I kategooria (hcp 0-12), meeste II kategooria (hcp 13-28) ja naised (hcp 0-28). Esindusliku võistluse korraldab BMW ja MINI esindaja Eestis AS United Motors, kes on toetanud autospordi, suusatamise, purjetamise ja tennise kõrval ka golfi juba aastaid.

United Motorsi juhatuse liige Kaljo Karilaid ütles, et golf on teinud viimastel aastatel Eestis läbi hüppelise arengu. “Tänu uute golfiklubide ja harjutuskohtade lisandumisele on tekkinud baas, et BMW rahvusvahelise golfivõistluse Eesti kvalifikatsioon viia läbi vastavalt BMW Golfsport standarditele. Tänavu peeti esmakordselt klubisisesed võistlused, millele järgneb üleriiklik finaal,” selgitas Karilaid. Ta lisas, et golfi harrastajate väikest arvu arvestades on eestlastel läinud siiani BMW golfivõistluse rahvusvahelises finaalis piisavalt hästi. Üha suurenev golfimängijate arv lubab eeldada taseme tõusu ning tulemuste paranemist maailma amatööride konkurentsis.

BMW Golf Cup International on oma 19-aastase ajalooga üks suurimaid ja esinduslikumaid amatööride golfiturniire maailmas. Eelmisel aastal võttis sellest osa 50 riiki, peeti üle 1000 eelvõistluse ja osales kokku üle 100 000 mängija. Sel aastal toimub BMW Golf Cup International rahvusvaheline finaal 3.-8. detsembrini Austraalias — eksklusiivses New South Wales Golf Clubis Sydneys.

Eelmisel nädalalõpul toimunud Estonian Amateur Open by Floorini võitis naistest ülekaalukalt Mari Suursalu kogutulemusega 237 (+21) soomlanna Pauliina Poussa (258/+42) ees. Meestest võitis inglane Roger Roper tulemusega 227 (+11) Niklas Virta (FIN) 228 ees. Neljanda ja parima eestlasena lõpetas Martin Toom 233 (+17) löögiga.