Sprindi segateates sõitsid vaheldumisi naised ja mehed, mõlemad kolm umbes 8-minutilist vahetust. Rada kulges suurelt osalt lagedatel, kus lumikate lubas suusaradade vahel väga palju lõikeid teha. Koondise treener-esindaja Raul Kudre sõnul jäi koht võistkonna hetke tasemele vastavaks. „Oleme olnud kaks aastat tagasi 6., kuid siis võitsime näiteks tänast hõbemedalivõitjat Bulgaariat.”

Esimesed viis võistkonda: Rootsi, Bulgaaria, Norra, Venemaa ja Soome olid kogu võistluse ajal tihedalt koos ning finišeerusid kolmveerandtunnise võistluse lõpuks 44 sekundi sees. Võidukas Rootsi võistkond edestas seejuures teist kohta 34 sekundiga. Eesti võistkonna kaotuseks esimestele oli lõpuks 6 minutit ja 16 sekundit.

Eesti koondislane Evely Kaasiku tundis esimeses vahetuses raskust, kuid lõppkokkuvõttes peab sooritust ikkagi õnnestunuks: „Soojendust tehes oli terve maailma raskus mulle langenud. Esimene ring möödus samuti raskelt. Võimalik, et ka suusad hoidsid veidi kiirust tagasi. Teisel ja kolmandal ringil aga enesetunne üha paranes ning ka suuskade libisemine muutus lahtisemaks. Siiski, esimese ringiga tekkinud pikka vahet väiksemaks enam sõita ei õnnestunud. Kaarditöös leiab ka nii mõnegi eksimuse, kuid peamiselt võib öelda, et andsime Marguse Halliku endast parima ja kaheksas koht vastab meie sooritustele.”

Reedel on EM-il kavas puhkepäev ning laupäeval jätkatakse lühirajaga ning võistlused lõpetatakse pühapäeval traditsioonilise teatesõiduga.