Tavaraja meeste põhiklassis noppis vaatamata tiirudest kogunenud kümnele trahviminutile võidu orienteerumisrajal nobedaim olnud soomlane Jouni Heinonen. Hõbedase medali võitis taanlane Nicolai Nielsen ja pronksi ülikogenud soomlane Pekka Inkeri.

Piirumis startinud ja Jõulumäe vanas tiirus lõppenud võistluse parima eestlasena oli Rain Eensaar lõpuprotokollis kümnes. Meeste veteraniklassides tõid Eestile hõbeda M45 klassis Tõnu Tänav ja M50-55 klassis Martti Parve. M60 klassi kuldmedali viib Hiiumaale Toivo Saue.
Naiste võistlus kujunes Eestile veelgi medalirohkemaks.

Põhiklassis võitis tiitlit kaitsnud rootslanna Emelie Eklöfi järel hõbeda Eveli Saue. Nii orienteerumisrajal kui ka tiirus kindlalt esinenud (6 trahviminutit tõi 3 möödalasku 20-st) Sauelt viisid kulla eksimused märkeorienteerumises. Pronks kuulus taanlanna Mette Moeller Nielsenile. Kulla tõid Eestile juuniorideklassis Kerstin Uiboupin ja veteranideklassis kaitses tiitlit Airi Alnek (N35-45). Lisaks pälvis juunioridest pronksi Silvia Luup ning veteranidest hõbeda Aino Koser (N50+).

Pühapäevase sprindi kiired rajad kulgesid vahetult Jõulumäe Tervisekeskuse lähistel. Metsas suurepärast sprinterikiirust näidanud ja lamadestiiru ilma möödalasuta läbinud Robbin Kantarp (Rootsi) võitis vaatamata püstitiirus saadud kahele trahviringile ülivõimsalt, edestades kaasmaalast Johan Eklöv´i pooleteise minutiga. Pronks läks MK-võistluste liidrile Juha Tolonenile (Soome). Parima eestlasena platseerus Tenno Alamaa 21. kohale. Seenioridest võitsid hõbemedalid Tõnu Tänav (M35-40) ja Toivo Saue (M60+).

Nagu ka meeste võistluses, nii ka naiste rajal oli rootslaste pidupäev. Lasketiirudes koguni 7 möödalasku teinud Alexandra Bjärrenholt näitas head kiirust rajal ning tuli esmakordselt maailmameistriks, jättes hõbedale 13 sekundiga kaotanud Eveli Saue. Pronksmedali saavutas Frida Wallström.

Naisjuunioridest saavutas teise pronksi Silvia Luup, noorematest naisveteranidest oli Meeli Kass teine ja vanematest naisveteranidest Aino Koser kolmas.

M21 ja W21 klassides olid võistlused ka maailmakarikavõistluste etappideks. Nüüd kui võisteldud on neljal etapil, juhivad võistlust meestest Juha Tolonen (Soome) 93 ja naistest rootslanna Frida Wallström 94 punktiga.

2013. aasta MM korraldatakse Rootsi Kuningriigis.