"Tehvandi staadioni valmimine on kauaoodatud unistuse täitumine, mitte ainult Tehvandi vaid kogu Eesti spordi jaoks. Tööde käigus rajatakse staadionile 1000-kohaline põhjatribüün ja varikatusega 3000-kohaline läänetribüün. Kerkivas staadionihoones paiknevad lisaks riietus- ja pesemisruumidele I korrusel kohvik ja suusamuuseum ning II ja III korrusel võistluste korralduseks vajalikud ruumid. Oluliselt uueneb ka staadioni põhiosa - talvel suusastaadionina rakendataval alal on suvisel ajal kasutamiseks normaalmõõtmetega jalgpalliväljak ja mitmekesised võimalused kergejõustiklastele," tutvustas SA Tehvandi Spordikeskus juhataja Alar Arukuusk.

Ehituse raames uuenevad ka staadioni sissepääsuteed ning parklad ja staadioni peasissepääsu lähistele rajatakse Eesti suusasangarite võitude jäädvustamiseks park. Kergejõustiklastele pakutakse kiirjooksurada 8 rajaga, lisaks sektorid kaugus-, kolmik-, kõrgus- ja teivashüppe ning kuulitõuke, kettaheite ja odaviske jaoks. Ümber staadioni valmib ka rullsuusa ja rulluisurada, mis ühendub juba olemasoleva 6,2 km pikkuse rollerirajaga. Staadioni projekti raames valmivad ka korv- ja võrkpalliväljakud. Kõigil rajatistel saab treeningute läbiviimise kõrval korraldada ka võistlusi.

Tehvandi staadion kuulub Vabariigi Valitsuse poolt kinnitatud üleriigilise tähtsusega kultuuri ja turismiobjektide väljaarendamise programmi rahastamiskavva. Projekt „Tehvandi staadioni rekonstrueerimine multifunktsionaalseks aastaringse kasutusega rahvusvaheliseks spordi- ja turismikompleksiks" valmib koostöös EAS-iga, kogumaksumuseks on 75 miljonit krooni, millest 59,5 miljonit krooni on Euroopa Liidu programmi toetus. Staadioni rekonstrueerimistööde II etapp peatöövõtjaks on AS Ehitusfirma Rand&Tuulberg ning ehitus algas 2009. aasta juulis vana aegunud tribüüni lammutamisega.

Tehvandi staadioni rekonstrueerimistööde I etapi käigus 2007. aastal rajati rahvusvahelistele nõuetele vastav laskesuusatamise staadion koos lasketiiru, tribüüni ja rolleriraja pikendusega. Kaasaegsed tingimused võimaldasid edukalt läbi viia suvebiathloni MM-võistlused sama aasta suvel.