Esimest korda on võimalus juunioride maailma edetabeli punkte püüda kuni 19-aastaste vanuseklassi kõrval ka kuni 17-aastastel noortel.

Juunioride vanuseklassis on eestlastel suuremad lootused naiste üksikmängus ja paarismängus. Üksikmängu tabelis sai Mari Ann Karjus teise ja Kati-Kreet Marran neljanda paigutuse. Paarismängu võistlusel said kuu aega tagasi juunioride MM-l 17. koha saanud ja sügisel nii Leedus kui Soomes juunioride Euroopa Karikaetapi võitnud Karjus ja Marran esimese paigutuse. Peamised konkurendid eestlannadele on eeldatavalt Poola ja Venemaa paarid. Suure koondisega Eestisse sõitvad Poola sportlased said parima paigutuse nii meeste paarismängus kui segapaarismängus. Üksikmängus on esimese asetusega Christopher Grimley Šotimaalt. Eesti noormeestest on suurimad ootused Karl Kertil ja Marcus Lõol.

Kodune võistlus eakaaslastest Euroopa tippudega on kindlasti väärtuslik kogemus Eesti noortele sulgpalluritele, kel seisab järgmisel kevadel ees heitlus juunioride Euroopa meistrivõistlustel kõrgete kohtade eest.

A. Le Coq Spordimajas mängitakse reedel eelringid, laupäeval veerandfinaalid ja poolfinaalid ning pühapäeval algusega kell 9.00 finaalid. Pealtvaatajatele on võistlus tasuta.

Võistluse külastajad saavad soetada loosikupongi, õnnelikke võitjaid ootab rikkalik auhinnalaud, mille peauhinnaks Raul Musta Rio olümpia võistlussärk ja reket. Kõigi võistluspäevade lõpus on publikul võimalus võita täpsuslööke tehes 1000 eurot.