Tegemist on unikaalse ettevõtmisega, kuna sellises suurusjärgus rulluisuvõistlusi varem Eestis korraldatud ei ole, teatasid korraldajad Delfile. „Oleme seda võistlust plaaninud juba pikemat aega. Paar aastat tagasi puudus aga sobiv trass, mis tänu aktiivsele asfalteerimistööle on nüüd Tartu lähistele tekkinud,” selgitab võistluse peakorraldaja Indrek Kelk.

Esialgsete plaanide kohaselt jääb rada Tartu ja Aovere vahele ning võimaldab sõitjatel valida 16 km ja 38 km distantsi vahel, mille läbimiseks võib kasutada ainult rulluiske.

Kui Eestis on rulluisumaratonid veel suhteliselt värske nähtus, siis Euroopas on tegemist juba kanda kinnitanud sündmustega. Näiteks Saksamaa pealinnas peetakse igal aastal päev enne Berliini jooksumaratoni rulluisuvõistlus, kust võtab osa enam kui 10000 inimest. Eestlased on seal sõitmas käinud viimased 5-6 aastat.

Alates homsest on avatud uue maratoni ametlik veebileht ja soovijad saavad ennast ka võistlusele registreerida. Kuni 20. juulini saab ennast kirja panna soodushinnaga 200- (38 km) ja 100- (16 km) veebiaadressil www.tartumaraton.ee, Hawaii Expressi kauplustes ning Klubi Tartu Maratoni kontoris Tartus aadressil Laulupeo pst. 25.