Liiv kuulus ühte tiimi koos eilse Rulluisusprindi võitja juuniorite maailmameistri Sebastian Tigrerosega, kes täna lõpetas viiendana. „Plaan oli algusest peale, et kui läheb pundifiniši peale, siis mängime Tigrerosele, aga kuna saime Kaspariga eest ära, siis sain võidu koju jätta,“ rääkis Liiv, kes koos Kapsar Kaljuveega tegi peagrupiga vahe sisse 3 kilomeetrit enne lõppu.

Lõpusirgel tegi Liiv konkurendiga lõpumeetritel kiirelt sotid selgeks ja sai üle finišijoone juba triumfeerides veereda.

Naistest kordas oma eelmise aasta võitu Marina Zueva (1:12.25) Valgevenest. Ühtlasi oli see talle juba kolmas Tartu Rulluisumaratoni võit. Kusjuures Zueva oli veel 5 kilomeetrit enne lõppu kogu võistluse liider. Ta finišeeris lõpuks koos peagrupiga üldarvestuses 17. kohal.

„Sõit oli väga raske, püüdsin koos meestega püsida ja tempot hoiti väga kiirena,“ rääkis Zueva.

Naiste arvestuses oli teine Eesti parim kiiruisutaja Saskia Alusalu, kes lõpetas üldarvestuses 24. kohal ajaga 1:15.43. Kolmas oli Diana Kaareste ajaga 1:16.47.

Kokku läks starti 1089 rulluisutajat. Neist 618 kõige pikemale 42 km distantsile, 302 poolmaratoni disantsile ja 169 rulluisutajat läks 10 km sõidule.

Järgmine osavõistlus Kuubiku sarjas on 19. Tartu Rattamaraton, mis toimub 18. septembril.