Naistest näitas lõpumeetritel teravaimat minekut Tartu Rulluisumaratoni ajaloo edukaim osaleja Enel Kõrva, kellele see oli juba neljandaks vastava ürituse võiduks. Poodiumi teisele astmele tõusis venelanna Jevgenia Radionik ning kolmanda koha saavutas viimase kaasmaalanna Julia Barakova.

Kokku võttis eilsetest põhidistantsidest osa 838 rulluisusõpra. Neist 423 läksid pikale ehk 42 km distantsile, 253 poolmaratoni distantsile ja 162 kõige lühemale, 10 km distantsile.

Laupäevasel 7. Tartu Rulluisusprindis oli stardis kokku 48 sprinterit. Vihma tõttu peatatud võistlusel selgus paremusjärjestus kvalifikatsioonitulemuste põhjal, võitjaks krooniti lätlane Roberts Pundurus. Teine ja kolmas koht läksid ka laupäeval vastavalt Mart Markusele ja Marten Liivile. Naistest oli kiireim sprinter Enel Kõrva.

Kui sprindivõistluse ja põhidistantside osalejaskonnale juurde liita lastesõitude 375 osalejat ning 10. augustil aset leidnud ühistreeningu 90 uisutajat, tähendab see, et 11. Tartu Rulluisumaratoni üritustel osales kokku 1351 rulluisusõpra. „Üldiselt võib üritusega väga rahule jääda, sest rulluisu kõige suurem vaenlane ehk vihm jäi maratonipäeval tulemata. Ja õigupoolest pole põhipäeval 11 aasta jooksul vihma mitte ühtegi korda tulnud – imeline seeria jätkus!“ sõnas võistluste direktor Indrek Kelk.

Huvitavad pöörded Kuubiku sarjas

Pärast nelja osavõistlust asub meestest Tartu Maratoni Kuubiku sarja liidrikohal Juri Širokov 3951 punktiga. Širokovile järgnevad Tiit Orlovski ja Hannes Veide vastavalt 3896 ja 3824 silmaga.

Rulluisumaratoniga muutus senisest intrigeerivamaks aga seis naiste arvestuses, kus liidrikohale tõusis kõigest 14-aastane Kärt Hüva. Kõigil hooaja etappidel kaasa löönud Hüval on koos 2593 punkti, talle järgnevad Mare Ulp 2545 ning Rulluisumaratonil mitte osalenud senine liider Eike Laidver 2544 punktiga. „See on minu jaoks väga suur üllatus! Aasta alguses mingeid kohalisi eesmärke ei seadnud, tahtsin lihtsalt kõik maratonid läbi teha. Kindlasti proovin esikohast nii kaua kui võimalik kinni hoida!“ ütles Hüva. Sarja üldarvestusse läheb iga osaleja kuni neli paremat hooaja jooksul saavutatud tulemust.

Järgmine Kuubiku üritus on 20. Tartu Rattamaraton, mis leiab aset 24. septembril. Valida saab 89, 40 ja 21 km pikkuste distantside vahel.