Rattaralli peakorraldaja Indrek Kelgu arvates on tegemist üldise tendentsiga, et inimesed hoolitsevad rohkem oma tervise eest. “Sellel aastal oli väga osavõtjaterohke ka 37. Tartu Suusamaraton ning 25. Tartu Jooksumaraton. Samuti on hästi läinud paljudel teistel spordiüritustel, mis kutsuvad tubadest ja kontoritest välja. Eestlane on ennast rohkem liigutama hakanud ning see on igati kiiduväärt,” selgitab Kelk.

Pühapäevase rattavõistluse näol on tegemist ka Tartu Nelikürituse kolmanda etapiga, kuhu läheb kahe eelmise mõõduvõtmise põhjal liidrina soomlane Jani Peltotalo. Talle järgnevad tihedas konkurentsis Ulvar Pavlov Lääne-Virumaalt ning Ivar Ivanov Võrust. Eelmise aasta tšempion Rait Pallo on kahe etapi järel 6. kohal. Tartu Neliküritust on organiseeritud juba 8 aastat ning seni on alati üldvõit jäänud kodumaale.

26 Tartu Rattaralli start antakse pühapäeval 27. mail kell 11 Turu tänaval, lühema trassi valinud sõitjad pääsevad rajale kell 13.

Rattasõidule on võimalik ennast registreerida veel täna ja homme kell 9-17 võistluskeskuses Aura ujula parklas, internetis Tartu Maratoni koduleheküljel www.tartumaraton.ee täna kella 17-ni ja Hawaii Expressi kauplustes tööpäeva lõpuni.