Võistluse esimese äramineku tegi Taavi Selder juba mõne kilomeetrise sõidu järel ning asus sõitu juhtima. Õige pea vahetus Selderi juhtimine Martin Loo ja Markku Ainsalu duoga. Puka teeninduspunktis, 36,5 kilomeetri peal, olid kaks eestlast kasvatanud oma edu 50 sekundile.

Võistluse viimasel veerandil proovis jälitavast grupist liidritele järele minna Jaan Kirsipuu ja peagi püüdis ta jooksikud kinni. Viimasteks kilomeetriteks oli triost alles jäänud Kirsipuu ja Loo, kellest finišiheitluses oli teravam Kirsipuu.

Tänavuse võidumehe sõnul tal vedas, et peagrupist minema sai ning teised kaasa ei tulnud. „Proovisin ja läks õnneks. Teised jäid veidi mõtlema ja sain minema,“ räägib Kirsipuu. Tema sõnul tegi väga hea sõidu ka Martin Loo, kelle võitmiseks pidi tõsiselt pingutama.

Võitja lõpuaeg oli 2:42:49, Martin Loo finišeerus 2:42:50-ga ning kolmandana lõpetanud Seledkov 2:43:17-ga.

Parima naisena viis võidu Lätti Ivanda Eiduka ajaga 3:03:55. Üldarvestuses andis see 112 koha. Parima eestlasena lõpetas Maaris Meier ajaga 3:10:21.

Tartu rattamaraton on Baltikumi suurim rattavõistlus, mida korraldab Klubi Tartu Maraton. 89km stardiks registreerus tänavu 2898 võistlejat ning 40km rajal pani oma nime kirja 1818 ratturit. Kokku teeb see uueks registreerimisrekordiks 4716 spordisõpra.

Järgmisel sügisel sõidetakse SEB 12. Tartu Rattamaratoni raames Maastikurataste maratoni Euroopa meistrivõistlused.