Seega on pühapäeval Tehvandi spordikeskuse staadionilt startimas kokku 4454 maastikuratturit, mis on parim tulemus läbi aegade, teatasid korraldajad.

Eelmisel aastal läbis 87 km raja 2491 ning 40 km raja 1393 sõitjat, mis muudab juurdekasvu päris märkimisväärseks.

Klubi Tartu Maratoni sekretariaadi juhataja Aet Nurga sõnul on osavõtunumbrid roninud ülespoole juba viimased viis aastat ning tänavune rekordtulemus oli ette aimatav. „Loomulikult on meil kõigil hea meel, et sport jõuab aina enam massidesse ja inimesed leiavad tee ka meie rattaradadele. Lõppkokkuvõttes võidavad sellest ju kõik” lausub Nurk.

Juubelihõngulise rattamaratoni pika distantsi start antakse pühapäeva hommikul kell 10:00 ning orienteeruv võitja finišiaeg on 12:50. Lühemale trassile saavad spordisõbrad asuda kell 13:00.

Võistlusele saab ennast registreerida veel kuni tänase tööpäeva lõpuni läbi interneti aadressil www.tartumaraton.ee ning Hawaii Expressi kauplustes üle Eesti. Uuendusena saab oma nime üles anda täna ning homme (kl 17.00-ni) Tartu Raekoja platsil asuvas Rattamaratoni telgis, kus toimub ka juba registreerunutele stardinumbrite väljastamine.

Pühapäeval sõidutavad lähtepaika rattureid eribussid, mis väljuvad 87 km starti Tartu Vanemuise alumisest parklast kell 7:15 ja Elva finišiparklast 7:45 ning 40 km starti samuti Tartu Vanemuise alumisest parklast kell 10:15 ja Elva finišiparklast 10:45. Elvast tagasi Otepääle ja Tartusse väljuvad tasuta bussid Hellenurme maantee äärsest parkimiskohast.

Jalgrattaga bussi ei lubata, sõiduvahendite tarvis on peatustes spetsiaalsed veoautod.

Klubi Tartu Maraton soovitab kõigil ratturitel heita enne starti tulekut pilk ilmaennustusele ning riietuda sellele vastavalt.