Laupäeval kell 17 kohtutakse Nõo spordihallis Elvi Kuldigaga ning pühapäeval kell 14 A. Le Coqi hallis Riia VK-Lasega. Tartlaste peatreeneri Urmas Tali sõnutsi on neid ees ootamas ülitähtis nädalalõpp. “Kuldiga on meile väga vastik vastane. Kaotasime neile avaringis 1:3,” manitseb Tali ülimale tähelepanelikkusele.

Uuel aastal Tartu klubiga ühinenud Kreekast naasnud nurgaründaja Jaanus Nõmmsalu on Tali sõnul vähemalt esimestes kohtumistes olnud korralikul tasemel. “Eks need ole ka olnud lihtsamad mängud. Nädalalõpp näitab ära ka selle, mis vormis Nõmmsalu tegelikult on,” vaagib Tali ja lisab, et tervikuna võttes on kõik mehed löögihoos “Ptüi, ptüi, ptüi. Kõik mehed on terved,” sülitab Tali kolm korda üle vasaku õla. Nõmmsalu on Tali arvates olnud meeskonnale tervikuna kasulikum, kui jõulude ajal koju saadetud slovakk Eduard Metelka. “Metelkat pidid osad mängijad väljakul aitama, Nõmmsalu saab ise kõigega hakkama.”

Taaralinna peadirigendi hinnangul on nende mänguvanker veerenud soovitud suunas — eesmärgiks saavutada kevadistes play-off mängudes võimalikult hea stardipositsioon. “Play-offid on Schenker liigas ettearvamatud ja seal võib kõik kukerpallina pea peale pöörduda,” usub Tali ja kinnitab oma sõnu luureandmetega, et Läti klubid on tugevdamas oma ridasid veel viimasel hetkel välismaiste mängijatega. Näiteks SK Riga on hankinud oma ridadesse ungarlase ja venetsueelalase ning ka Ozolnieki on palganud uue libero piiri tagant.

Põhiturniiri liider Selver Tallinn võib sel nädalavahetusel edu korral sisuliselt kindlustada põhiturniiri võidu, sest võõrsil ollase vastamisi kahe tugeva võistkonna — SK Riga ning Biolars/Ozolniekiga. Selveri olukorra teeb eriti rakse situatsioon, kus Schenker-liiga tähtsad mängud jäävad kahe olulise Eurosarja Challenge Cup kohtumise vahele.

Topeltnädalavahetus ka Võru VK meeskonnal, kes kolmapäevases kohtumises Tallinna Sylvesteri vastu andis tormihoiatuse oma tõusvast vormist. Sylvester tuli läbi häda trammi alt välja. Võru ootab aga pikisilmi nädalavahetust, kui Ummamuudu linna tulevad nende lähimad konkurendid tabeli lõpuosast. Laupäeval mängitakse kell 15 Daugavpilsi Ezerzeme ning pühapäeval kell 17 Vilniuse Isto/Taurasega. Võru ootused on kruvitud kõrgeks, sest kolmapäeva hilisõhtul jõudis Võrru meeskonna viimane ost Moldova koonislane Juri Skjarenko, kes seda hooaega alustas Ukraina meistriliigas Dnepropetrovski meeskonnas, kuid oli sealt isiklikel põhjustel sunnitud lahkuma. 202 cm pikkune esimese tempo ründaja peaks tugevdama eelkõige võrukate blokki ja rünnakut. “Soovime pääseda liigas punase laterna rollis,” selgitab uue ostu tagamaid Võru VK president Olev Lüütsepp.

Tallinna Sylvester kohtub laupäeval kell 15 Jõgeva spordihallis VK Lasega ning pühapäeval võetakse koduses Kalevi Spordihallis algusega 15 vastu Elvi/Kuldiga. Viienda meeskonnana on võistlustules Aeroc Rakvere, kes sõidab Läti pealinna, kus kell 17 kohtutakse SK Riga meeskonnaga.