Tartu linnavalitsus lõppeva aasta parimad sportlased ja edukama treeneri välja spordiklubide ja -organisatsioonide ettepanekute põhjal.

Aasta parimaks meessportlaseks valitud Tiidrek Nurme tuli Pekingi olümpiamängudel 1500 m jooksus uue Eesti rekordiga 27. kohale ning oli Euroopa karikavõistluste parim 3000 m jooksus. Nurme treener on Harry Lemberg.

Parimaks naissportlaseks tunnistatud Leibak teenis Pekingi OM-il 10. koha, teda juhendab Kersti Viru.

Aasta meesjuunioriks valiti veemotosportlane Sten Kalder, kes tuli juunioride maailmameistrivõistlustel esikohale ja Euroopa meistrivõistlustel kolmandale kohale. Kalderi treener on Üllar Põvvat.

Parim naisjuunioriks nimetati Grit Šadeiko, kes saavutas seitsmevõistluses juunioride maailmameistrivõistlustel kolmanda koha. Tema treener on Anne Mägi.

2008. aasta edukamad noorsportlased on noorte maailmameistrivõistlustel esikohale tulnud rannavõrkpallurid Oliver Venno ja Kristo Kollo (treener Rainer Vassiljev) ja vehkleja Erika Kirpu, kes võitis esikohad noorte Euroopa meistrivõistlustel ja Euroopa karikavõistlustel (treener Viktor Kirpu).

Aasta võistkonnaks pärjati Tartu ülikool/Rock korvpallimeeskond peatreener Üllar Kerde juhendamisel.

Tänavuse aasta edukaim treener on Üllar Põvvat — Tartu vee-motosportlased on maailma ja Euroopa tiitlivõistlustelt toonud viis medalit.