„Stardinimekirjas on mõlemad kaksikõed Averinad, praeguse aja võimlemise suuremad superstaarid,“ sõnas võistluse peakorraldaja Janika Mölder. Dina Averina on 13-kordne maailmameister, 20 minutit vanema õe Arina auhinnakapis on neli MM-i kulda. Mullusel maailma esivõistlusel võtsid nad mitmevõistluses kaksikvõidu.

„Lõplikult ma ei julge veel hõisata, et mõlemad venelannad ka võimlemisvaibale astuvad, sest Dinat on kimbutanud väike vigastus, kuid loodame parimat,“ sõnas Mölder, lisades, et oma oskusi näitavad Tokyo olümpia-aastal teisedki medalipretendendid, nagu näiteks ukrainlanna Vlada Nikoltšenko ja ameeriklanna Laura Zeng. Kokku osalevad GP-etapil 19 riigi tippvõimlejad.

Eesti koondis sai kodusele võistlusele välja panna neli naist: kogenud Viktoria Bogdanova, Carmen Marii Aesma, Melany Keleri ja vigastatud Adelina Beljajevat asendava mulluse juunioride MM-i neljanda ja viienda koha neiu Polina Muraško.

Bogdanova sõnas, et tema proovib kindlasti jõuda GP-etapi finaali, samuti pole ta loobunud mõttest püüda olümpiamängude pääset. Kevadel kodustel esivõistlustel ülinapilt mitmevõistluses Bogdanovale kaotanud Keler tõdes, et trennis on kõvasti tööd tehtud ja vigu parandatud. „Suuri eesmärke ma välja käima ei hakka, kuid lähtun mõttest, et konkureerin esiteks iseendaga ja alles siis teistega,“ sõnas ta.

Sarnaselt Bogdanovale ei ole olümpiaunistust maha matnud ka iluvõimlemise rühmkava koondis, kes teeb Tartus hooaja avastardi. Nende otsustav võistlus teel Tokyosse seisab ees maikuus Euroopa meistrivõistlustel.

Miss Valentine´i turniir algab Tartu Ülikooli spordihallis homme, 26. veebruaril. Grand Prix' etapi eelvõistlused on kavas laupäeval, 29. veebruaril ning finaalid pühapäeval, 1. märtsil.