Kaheksa noorsportlast saavad linnalt tänavu lisatoetust 20000 krooni, üheksa sportlast 10000 ja 50 lootustandvat noorsportlast 5000 krooni.

„Komisjon otsustas esitatud taotluste põhjal määrata lisatoetused neile noorsportlastele, kes on Eesti koondise liikmed ja saavutanud möödunud aastal rahvusvahelistel võistlustel häid tulemusi. Andekaid noori tuleb ka raskel ajal igati toetada,” ütles toetusi jaganud komisjoni esimees abilinnapea Jüri Sasi, kirjutab tartu.ee.

20000-kroonised toetused otsustati anda neile noorsportlastele, kes on tulnud medalile omavanuste rahvusvahelistel tiitlivõistlustel. Need on kergejõustiklane Grit Šadeiko, veemotosportlased Rasmus Haugasmägi, Sten Kalder ja Carl Pihor, vehklejad Erika Kirpu ja Julia Beljajeva ning võrkpallurid Oliver Venno ja Kristo Kollo.

10000 krooni saavad noorsportlased, kes on hästi esinenud rahvusvahelistel tiitlivõistlustel: judokad Roger Rööpson ja Juhan Mettis, kergejõustiklased Liane Pintsaar ja Artur Liiv, suusataja Karel Tammjärv, orienteeruja Kenny Kivikas, vehkleja Kenan Jussifov ning võrkpallurid Kertti Külm ja Kristel Kiens.

5000-kroonised toetused määrati 50 noorsportlasele, kes on omas vanusegrupis tulnud Eesti meistriks ja edukalt võistelnud rahvusvahelistel võistlustel.