June Steenkamp avalikustab oma mälestusteraamatus ("Reeva: a Mother’s Story" - tõlkes "Reeva: Ema lugu"), et tema tütar oli oma surmaööl Pistoriust maha jätmas, kirjutab ajaleht Sunday Times.

"Meie jaoks pole selles mingit kahtlust, et Reeva oli otsustanud tol ööl Oscari juurest lahkuda. Tema kohvrid olid pakitud," kirjutab June novembris ilmuvas raamatus.

Reeva ema nimetab Pistoriust tujukaks, ülbeks ja omamishimuliseks inimeseks, kes oli vaimustuses tulirelvadest.

London Timesile antud intervjuus on June kindel, et Pistorius valetas kohtus, sest ta teadis väga täpselt, kes oli tulistamise ajal vannitoas.

"See oli Reeva ebaõnn, et ta kohtas teda, sest varem või hiljem oleks Pistorius kellegi maha lasknud," on ema veendunud.

Pistoriusele määratud viieaastast vanglakaristust peab June liiga leebeks: "Ma ei suuda uskuda, et teda ei mõistetud süüdi ettekavatsetud tapmises. Me ei soovinud abikaasaga mingit kättemaksu, kuid me ootasime õiglast karistust."

Lõuna-Aafrika Vabariigi kohus vabastas Pistoriuse kõige karmimast ehk ettekavatsetud mõrva süüdistusest, sest selleks puudusid piisavad tõendid. Küll aga mõistis kohus jooksukuulsuse süüdi ettekavatsemata tapmises.