“Aprillis möödub 30 aastat karatespordi algusest Eestis, 1979. aastal toimus Kalevi hallis esimene ametlik võistlus – matškohtumine Tallinna ja Moskva koondiste vahel,” ütles kahekordne Nõukogude Liidu meister karates, võistluse peakorraldaja Olav Kivirand. “Mõlemalt poolt oli välja pandud 10 sportlast ning toimus kaks võistlusringi – esimese võitsid eestlased 7:3, teise moskvalased 6:4.”

30 aastat tagasi võistlesid Tallinna koondises Igor Neemre,Valeri Kojalo, Heiki Spits, Peeter Illaste, Lembit Kolk, Villu Mengel, Mihkel Paljak, Olav Kivirand, Toomas Mänd, Allan Runnel. Võistluse kohtunikebrigaad oli Soomest eesotsas Soome Karateliidu presidendi Kari Kuulaga.

“Laupäevast mälestusmatši austavad oma kohalolekuga kõik 30 aasta tagused võistlejad nii Tallinnast kui Moskvast. Tänased koondised võistlevad tollaste reeglite järgi – võistleb 10 meest 10 vastu ning vaid ühel tatamil, et publikul oleks huvitavam. Võistlust kommenteeritakse ka nii, nagu seda vanasti tehti,” lisas Olav Kivirand.

“Karateshow on kõikidele huvilistele tasuta ning oleme teinud kõik, et publikul oleks matše võimalikult põnev jälgida. Erinevalt tavapärastest võistlustest ei asu istekohad kaugel tribüünidel, vaid otse tatami kõrval. Lisaks on põrandale paigutatud vaibad, kus on näiteks lastel väga mugav võistlusele kaasa elada,” kirjeldas Olav Kivirand laupäeval toimuva mälestusmatši õhustikku.

Tänane võistluspäev algab kell 15:30.