Aasta meessportlane, naissportlane, võistkond ja treener selguvad rahva, spordiajakirjanike ja spordiorganisatsioonide hääletustulemuste liitmisel. Aasta noorsportlase valivad ajakirjanikud ja organisatsioonid. Võrdsete lõplike punktide korral pälvib tiitli spordiajakirjanike hääletusvoorus parema koha saavutanud sportlane. Võitjate väljaselgitamisesse andsid oma panuse rahvahääletusel koguni 80 459 unikaalset hääletajat, mida on mullusest enam kui veerandi võrra rohkem. Samuti osalesid hääletusel 67 spordiorganisatsiooni ning 43 spordiajakirjanikku.

Suurim intriig oli õhus meessportlase kategoorias. Gala eel oli avalikkuse ette toodud ajakirjanike hääled ning seal saavutas esikoha odaviskaja Magnus Kirt ning teiseks platseerus kümnevõistleja Maicel Uibo. Kahe MM-hõbemedalisti järel paigutati kolmandaks autoralli maailmameister Ott Tänak.

Teist aastat järjest teeniski aasta meessportlase Kristjani odaviskaja Magnus Kirt. Tõrvast pärit sportlane tuli MM-il hõbedale, lõpetas hooaja maailma edetabeli juhina ning viis Eesti rekordi üle 90 meetri joone. Aasta parima naissportlase Kristjani pälvis freestyle-suusataja Kelly Sildaru, kes mullu rennisõidus maailmameistriks krooniti. Sildaru valiti ka juba neljandat korda aasta noorsportlaseks.

Aasta parima võistkonna Kristjani pälvisid taas Ott Tänak ja Martin Järveoja, kes autoralli MM-sarjas Eestile ajaloolise maailmameistritiitli tõid. Aasta parimateks treeneriteks nimetati Kirdi abilised Indrek Tustit ja Marek Vister.

Eestimaa aasta spordihinge preemia pälvis poksilegend Rein Pajur. Aasta parasportlasteks valiti ujujad Matz Topkin ja Susannah Kaul.

Aasta meessportlane 2019 nominendid:

· Heiki Nabi

· Magnus Kirt

· Maicel Uibo

· Ott Tänak

Aasta naissportlane 2019 nominendid:

· Anett Kontaveit

· Epp Mäe

· Kelly Sildaru

· Kristin Tattar

Aasta võistkond 2019 nominendid:

· Kurlingupaar Marie Turmann – Harri Lill

· Rallipaar Ott Tänak – Martin Järveoja

· Võrkpallimeeskond

· Võrkpallinaiskond

Aasta treener 2019 nominendid:

· Andrei Ojamets

· Petros Kyprianou

· Treeneriduo Indrek Tustit – Marek Vister

· Tõnis Sildaru

Galaõhtu algab täna õhtul kell 20.00. Kõik võitjad peaksid selged olema hiljemalt kell 22.15.