Kui juhatus kinnitab ettepandud nimed, siis peaks kuuluma koondisse 137 sportlast kergejõustikus, vehklemises, ujumises, judos maadluses, iluvõimlemises, poksis, sõudmises, tennises, laskmises, lauatennises, sulgpallis, sambos, vöömaadluses, jalgpallis, korvpallis ja võrkpallis. Jalg-, korv- ja võrkpallis selguvad lõplikud koosseisud pisut hiljem.

Tuntumatest sportlastest on koondises kergejõustiklased Anna Iljuštšenko, Tiidrek Nurme, Maris Mägi, Grete Udras, vehklejad, Kristina Kuusk, Julia Beljajeva, Erika Kirpu, Julia Zuikova, Sten Priinits, ujujad Martin Liivamägi, Kätlin Sepp, Ralf Tribuntsov, poksijad Ainar ja Rain Karlson, maadleja Alo Toom, judokad Juhan Mettis, Julia Bežko, Grigori Minaškin.

Universiaadi avatseremoonia toimub Tatarstani pealinnas Kaasanis 6. juulil, kuid võistlused algavad juba päev varem. Medalid saavad jaotatud 17. juulil, mil toimub ka lõputseremoonia. Kokku oodatakse XXVII suveuniversiaadile enam kui kolmeteist tuhandet osalejat 170 riigist kahekümne seitsmel erineval spordialal oma võimeid proovima.

Eesti delegatsioon on läbi ajaloo suurim ning meie üliõpilassportlaste esinemist jälgivad kohapeal ka suuremate ülikoolide rektorid ja Eesti Olümpiakomitee juhid. Eesti osalemist toetavad lisaks EASL-le ja kõrgkoolidele ka Kultuurkapital, Hasartmängumaksu Nõukogu, spordialaliidu, spordiklubid ja kohalikud omavalitsused.