Turniiri formaat võimaldab kolmel päeval vastu võtta 48 võistkonda (u 216 mängijat), millest 40 võistkonda ja u 160 mängijat tuleb 13 välisriigist. Enim saabub siia soomlasi (20 võistkonda ja u 80 mängijat). Esimest korda 10-aastase turniiri ajaloo jooksul on kohal ka võistkond curlingu sünnimaalt Šotimaalt, lisaks osalevad esimest korda šveitslased ja võistkond Ahvenamaalt.

Turniiri korraldamine uues jäähallis on oluline ka sellepoolest, et täpselt samal väljakul toimuvad 28. veebruarist kuni 8. märtsini 2015 juunioride maailmameistrivõistlused. Tallinn Cup ongi ainuke võimalus antud väljakut enne MM-i katsetada. Jää ettevalmistust testturniiriks ja juba valminud jäähalli käisid sel nädalal vaatamas ka Rahvusvahelise Curlingu Föderatsiooni esindajad, kes jäid nähtuga väga rahule.

Eesti Curlingu Liidu president ja turniiri ellukutsuja Fred Randver: "Kümne aastaga on Tallinn Cup kasvanud arvestatavaks tegijaks omas valdkonnas ja üheks suurimaks turniiriks meie regioonis. Lisaks on sellel aastal turniiril au olla ka MM-i testturniir."

Turniiriga alustatakse Tondiraba jäähallis täna, 16. oktoobril, kell 18 ja võitja selgub finaalvoorus laupäeval algusega kell 19. Pealtvaatajatele on üritus tasuta. Turniiri on toetanud Tallinna linn ja Kultuurkapital. Turniiri partneriks on hotell Park Inn by Radisson ja Tondiraba jäähall.