Võistluse peakorraldaja Rein Lindmäe hinnangul on tegu kõige kõrgetasemelisema lauatennisevõistlusega, mida Eestis kunagi nähtud. „Enam kui pooltel mängijatest on maailma reiting ning tugevaim mängija on asetsenud maailma edetabelis 39. kohal. Lauatennises, kus konkurents maailma esisajas on ülitihe ning tasemevahed mikroskoopilised, on see väga kõva sõna. Sportlaste ja rahvuslike alaliitude huvi võistluse vastu on üldse olnud erakordselt suur. Esmakordselt võistluse 26-aastases ajaloos olime sunnitud lõpetama registreerimise enne lõplikku tähtaega ning ooteleht on korralik."

Kõige huvitavam tõotab Lindmäe hinnangul tulla meeste üksikmäng, kus esimese paigutusega on hiinlasest kaitsemänguvirtuoos Lin Ju. „Selle mehe kohta on teada, et ta ründab sama edukalt kui kaitseb. Lin Ju parim koht maailma edetabelis on olnud 39. Aprilli reitingus on ta küll taandunud 89. kohale, kuid kõrge kaitsemänguklass on garanteeritud. Naiste üksikmängus on favoriit Venemaa koondislane Polina Mihhailova, ent konkurentsis on ka meie koondislased Tatjana Tšistjakova ja Karin Lindmäe."

Kokku osaleb suurvõistlusel seekord rekordarv riike - 17. Eesti parimate kõrval on esindatud Iisrael, Läti, Leedu, Mauritius, Norra, Prantsusmaa, Rootsi, Soome, Šveits, Valgevene, Venemaa ning esmakordselt võistlevad Tallinnas Ecuadori, Dominikaani Vabariigi, San Marino, Tšehhi ja Tšiili mängijad.

Alari Lindmäe Memoriaal / Butterfly Baltic Cup peetakse kaheksas võistlusklassis: mees- ja naisüksikmäng, meeste ja naiste võistkondlik mäng ning noormehed ja neiud vanustes U18 ja U15. Võistkondlikud turniirid peetakse laupäeval, üksikmängud pühapäeval.

Samal ajal U15 vanuseklassid võistlevad laupäeval ning U18 mängijate päralt on pühapäev. Mängud algavad mõlemal päeval kell 9.00, võistluspäeva eeldatav lõpp on plaanide kohaselt laupäeval kell 21.00 ja pühapäeval kell 19.00.