Koostöös Rahvusvahelise Maleföderatsiooniga FIDE on võistluste auhinnafondiks 10 000 eurot, mis on viimaste aastate suurim auhinnaraha Eestis korraldatavatel malevõistlustel.

Paul Kerese mälestusturniir toimub Šveitsi süsteemis üheksa vooruga ning ajakontrolliks on 90 minutit partiile ja igale käigule lisandub 30 sekundit. See formaat annab võimaluse täita maletajatel rahvusvahelisi tiitlinorme ja loodame, et nii mõnigi meie maletaja saab sellega hakkama. 2013. aastal toimunud Paul Kerese mälestusturniiril täitis esmakordselt rahvusvahelise meistri normi Ottomar Ladva, kes samal aasta tuli ka Eesti läbi aegade noorimaks malemeistriks.

Võistluse esimene voor algab 10. jaanuaril kell 16.

Samaaegselt esimeste voorudega toimub kiirturniir “Meenutades Paul Kerest” ning Eesti Maleliidu ja ESS-i Kalev koostöös on käesoleval aastal loodud võimalus kõikidel soovijatel mängida üheaegselt kahel erinevas formaadis toimuval võistlusel (kiirmale + klassikaline male). Kasutame USAs sagedasti praktiseeritavat varianti, kus võistlejatel on võimalus klassikalise maleturniiri esimese kolme vooru jooksul jätta vahele kaks partiid. Mängimata partiide eest lisatakse võistlejatele tabelisse 0,5 punkti.