Pühapäeval jätkus Tallinna Mõõk 64 parema vehklejaga olümpiasüsteemis (kaotaja lõpetab võistluse). Sinna olid pääsu välja võidelnud ka 13 eestlast, kuid tänane esimene ring tegi kõvasid korrektuure ja sellest pääses läbi ainult neli meie esindajat: Kaido Kaaberma, Sven Järve, Nikolai Novosjolov ja Sergei Vaht.

Oma vastase vaid ühetorkelist paremust pidid kahjuks tunnistama Meelis Loit, Viktor Zuikov ja Jüri Salm. Ka maailmameistrivõistluste medalistest täiskomplekti omav Fabrice Jeannet võistlus lõppes ainult ühe kohtumisega, teatab ETV Sport.

Pääsus kuueteistkümne parema hulka pidid relvad kokku pakkima Kaaberma ja Novosjolov. Novosjolov jäi üllatuslikult väga kindlalt alla Benoit Janvier’le 5:15. Kaaberma aga pidi tunnistama vana konkurendi Joerg Fiedleri 15:9 paremust.

Sergei Vaht alistas vaevata Ruben Limardo Venetsueelast 15:6 ja Järve oli parem ameeriklasest Cody Matternist 15:7. Ka järgmises ringis jätkasid Vaht ja Järve hästi.

Vahti matš inglase Thomas Cadmaniga jõudis välja seisuni 14:14. Otsustaval torkel oli siiski 2002. aastal Tallinna Mõõgal kolmanda koha saanud Vaht kindlam ja liikus edasi järgmisesse ringi.

Järve vastaseks oli antud turniiril teist asetust omav ja maailmas seitsmendal tabelireal paiknev Weston Kelsey. Järve näitas, et tema MM-i pronks polnud juhuslik saavutus ja alistas ameeriklase 15:10.

Pärastlõunal toimunud kaheksa parima finaalvõistlusel meie meeste käsi enam nii hästi ei käinud. Sergei Vaht jäi alla maailma kuuendale numbrile Eric Boisse’ile Prantsusmaalt 8:15, ning Järve kaotas selle turniiri eelmisel aastal võitnud Ulrich Robeirile 7:15. Järve lõppkohaks jäi kuues ja Vahti omaks kaheksas.

Üldkokkuvõttes kujunes turniir prantslaste peoks, kaheksa parema hulka jõudis neid koguni neli ning nelja parema hulka kolm. Poolfinaalides alistas Jerome Jeannet Eric Boisse’i 15:13 ning Ulrich Robeiri Joerg Fiedleri samuti 15:13.

Finaalis oli Robeiri kindlalt Jeannet’st üle 15:0 ning temast sai viies mees, kes võitnud Tallinna Mõõga vähemalt kahel korral ning teine, kes on seda suutnud teha kaks aastat järjest.