Võistluse start antakse eeloleval reedel, 1. juunil kell 14.00 Tallinna Tehnikaülikooli eest.

Nagu varasematelgi aastatel pakub E.O.S. Tallinn GP kõigile rattaspordihuvilistele suurepärase võimaluse näha ja kaasa elada Eesti rattaproffide jõukatsumisele rattamaailma eliiti kuuluvate võistlejate ning võistkondadega. Sel aastal tulevad Eesti rattatippudest starti Andrus Aug, möödunud nädalavahetusel Tartu tänavasõidu võitnud Erki Pütsep, äsja Prantsusmaa amatööride eliidi mitmepäevasõidu Tour de Franche-Comté võtitnud Tanel Kangert, Rein Taaramäe, Allan Oras, Kalle Kriit jt. Esmakordselt läheb E.O.S. Tallinn GP rajale amatöörratturina Jaan Kirsipuu, kellel seni see võitjakarikas veel auhinnariiulilt puudub.

Tänavu on võistluse stardis kokku kolm Eesti koondist, lisaks veel ka Eesti oma profitiim Kalev Chocolate. Läti Rietumu Banka võistkonna koosseisus lähevad kõrgeid kohti nõudma Caspar Austa ja Raivo Maimre.

Kokku on võistluse starti oodata 18 võistkonda 9 riigist, sealhulgas 10 rahvuskoondist. Võistluse peakorraldaja Allar Tõnissaare sõnul on E.O.S. Tallinn GP läbi aastate olnud võistlus, kus publikul avaneb võimalus näha suurt hulka rattatippe, kellest paljud kogu ülejäänud hooaja kaitsevad piiri taga välisklubide värve.

Samuti on heaks traditsiooniks kujunenud Eesti Post Händikäp võistlus enne põhisõitu, kus Eesti rattaspordi tulevikulootused saavad end proovile panna proffidega samal võistlusrajal. Seda, tõsi küll, märksa lühemal, 70 km pikkusel distantsil. Eesti Post Händikäp start antakse Tallinna Tehnikaülikooli eest reedel 1.juunil kell 11.00 ja E.O.S. Tallinn GP stardib 3 tundi hiljem, kell 14.00.

Kokku läbivad profiratturid 12,4 km pikkust ringi 15 korda, mis teeb võistlusdistantsi pikkuseks 186 km.

E.O.S. Tallinn GP orienteeruv finishiaeg on kell 18.30 ning autasustamine kell 18:45. Võistlustrass suletakse liikluseks kell 10.00 ja avatakse peale võistluste lõppu. Korraldajad paluvad ümberkaudsete elanike ja tallinlaste mõistvat suhtumist liikluspiirangutesse, mis suurvõistluse läbiviimisega paratamatult kaasnevad ning on vajalikud nii võistlejate kui pealtvaatajate ohutuse tagamiseks.