Tallinn tunnustab ja autasustab oma parimaid sportlasi, sportmängude võistkonda, juuniorsportlasi, olümpiaveterane ja suurürituste korraldajaid traditsioonilisel linnapea pidulikul vastuvõtul täna Tallinna Raekojas.

22. detsembri keskpäeval lõppes internetihääletus, kus iga linlane sai anda oma eelistuse ning seejärel kogunes vastav komisjon, kes selgitas välja aasta parimad sportlased ning sportmängude võistkonna. Aasta parimaks naissportlaseks osutus Triin Aljand, keda treenib Riho Aljand ja parima meessportlase tiitli pälvis kettaheite olümpiavõitja Gerd Kanter, juhendajaks Vesteinn Hafsteinson ning parimaks sportmängude võistkonnaks nimetati naiste võrkpallivõistkond GMP/Olympic Tallinn, keda treenivad Keete Puri ja Mari-Liis Graumann.

Linnapea vastuvõtul premeeritakse Tallinna parimat nais- ja meessportlast 40000 krooniga ning nende treenereid 10000 krooniga. Parimat sportmängude võistkonda premeeritakse 200000 krooniga, millest treeneritele kuulub 30000 krooni.

“Traditsiooniliselt leiavad tunnustamist lisaks parimale nais- ja meessportlasele, sportmängude võistkonnale ja olümpiaveteranidele ka meie spordi järelkasv tublimate juuniorsportlaste näol,“ sõnas abilinnapea Kaia Jäppinen. Tunnustatud saavad ka Tallinna spordielu rikastanud suurürituste korraldajad. Parimat treenerit ja klubi premeerib Tallinna Spordiliit. Üksnes terviklik pealinna spordipildi nägemine annab meile võimaluse spordivaldkonna arendamisel edukas olla.”

2008. aasta oli Tallinna spordielus järjekordselt väga saavutusterohke nii täiskasvanute kui ka juunioride medalivõitude poolest. Erinevatel aladel võideti olümpiakuld, saavutati tiitlivõistlustelt hõbe- ja pronksmedaleid ning hulganisti teisi väga häid tulemusi.

Tallinn tunnustas oma parimaid sportlasi ja sporditegelasi juba 14. korda.