144,5 km pikkuse etapi võitis USA rattur Tejay Van Garderen 12-sekundilise eduga peagrupi ees. Eestlastest oli etapil parim Silvar Kibur, kes lõpetas kümnendana.

Kokkuvõttes saavutas hinnatud velotuuril võidu belglane Jan Bakelants, kes edestas suurfavoriiti portugaallast Rui Costat 36 sekundiga.

Eesti meeskonna liider Taaramäe sai kokkuvõttes 17. koha, kaotades liidrile kaheksa minuti ja viie sekundiga. Taaramäele sai saatuslikuks laupäevane üliraske etapp, kus ta viimasel kümnel kilomeetril finišitõusul väsis ning kaotas võitjale üle kaheksa ja poole minuti.

Teistest eestlastest, kes velotuuril töötasid Taaramäe tulemuse nimel, sai Sander Maasing 46., Silver Schultz 58. ja Silvar Kibur 60. koha. Tuuri raskusastet näitab ka asjaolu, et finišini jõudis 111 ratturi hulgast vaid 60. Eesti meeskonnast katkestasid Gert Jõeäär ja Silver Ao.

Mägedekuninga arvestuses oli Taaramäe 11., Eesti meeskond sai 12. koha. Tuuri parimaks tulemuseks eestlastele osutus kuues etapp, kus Rein Taaramäe sai eraldistardist sõidul etapivõidu.

Taaramäe järgmine oluline start on juba 23.-28. septembrini Itaalias Vareses peetavatel maailmameistrivõistlustel, kus 21-aastane Eesti tulevikutäht stardib oma trumpalal meeste eliitklassi eraldistardisõidus.