Kandidaate oli esitatud neli. Norra esitas kandidaatideks paadiklassi P-750 MM-il pronksi võitnud Torstein Skaali ja Christoph Gunderseni. Rootslaste poolt esitati klassi F-4 maailma ja Euroopa meister Morgan Jernfast. Soomlased esitasid kandidaadiks kaatrite klassi 3C kuuekordse maailmameistri Marcus Johnssoni ning Eesti poolt oli esitatud möödunud hooajal paadiklassis GT-15 ja GT-30 maailmameistriks tulnud Stefan Arand.

Lõpuks jäi sõelale kaks kandidaati, kellest valituks osutus Arand. Põhjamaade aasta veemotosportlase tiitel tuli seejuures Eestisse esmakordselt.

Valikul osutus määravaks eestlase edukas esinemine kahes paadiklassis ja Rahvusvahelise Veemotospordi Föderatsiooni poolt 2017. aasta noorsportlaseks valimine.

Stefan oli tiitli võitmisest meeldivalt üllatunud kuna konkurendid olid tugevad. „Möödunud hooaeg oli edukas, aga vanuse tõttu ma enam noorteklassis osaleda ei saa ja nüüd peab keskenduma täiskasvanute klassidele. Põhiklassiks saab olema F-4, kus on plaan võimalusel võtta osa MM-sarjast ja kindlasti tuleb minna kaitsma GT-30 MM-tiitlit,“ valgustas Stefan oma plaane uuel hooajal.

23. märtsil toimub Monacos Rahvusvahelise Veemotospordi Föderatsiooni maailmameistrite gala, kus kuulutatakse välja aasta noorsportlane ja aasta sportlane. Aasta noorsportlase kategoorias kandideerivad Stefan Arand ja Mattias Reinaas.

Mattias saavutas jetispordi noorteklassi SKI GP3.3 maailma- ja Euroopa meistritiitli. Täiskasvanute kategoorias kandideerib kuuekordne OSY-400 klassi maailmameister Rasmus Haugasmägi.