Vähem kui neli kuud tagasi oma ajaloo esimese Stanley Cupi võitnud Hurricanesi esimene mäng toimub täna RBC Center`is, teatab AP.

Hurricanes alistas eelmise hooaja play-offi kahes esimeses ringis vastavalt Montreali ja New Jersey meeskonna. Buffalo vastu peetud seerias jäädi kahel korral kaotusseisu, kuid võideti lõpuks mängudega 4:3. Stanley Cupi finaalis alistas Carolina 4:3 Edmontoni.

Carolina koosseisus on kahe hooaja vahel toimunud mitmeid muudatusi. Martin Gerber, kes kaotas esiväravavahi koha vaid 22-aastasele Cam Wardile, sõlmis suvel vabaagendina lepingu Ottawaga.

Matt Cullen ja Aaron Ward liitusid New York Rangersiga, Doug Weight ja Mark Recchi siirdusid vastavalt tagasi St. Louisi ja Pittsburghi.

Üks Carolina resultatiivsemaid mängijaid Cory Stillman käis augustis õlaoperatsioonil ja ei saa neli kuud oma koduklubi aidata. Küll on aga Hurricanesil rivis eelmise hooaja põhiturniiril 45 väravat ja 100 punkti kogunud Eric Staal, ning kolm mängijat, kes jõudsid aasta tagasi vähemalt 30 väravani — Justin Williams, Rod Brind’Amour ja Erik Cole.

Hurricanes alustas eelmise aasta NHL-i hooaega väga edukalt — nad võitsid esimesed seitse kodumängu ja kogusid põhiturniiri lõpuks kodujääl koguni 31 võitu 41-st mängust.

NHL-i mängud, 04.10.06:
Hurricanes — Sabres
Maple Leafs — Senators
Avalanche — Stars