Sportliku vabavõitluse ehk MMA populaarsus on maailmas olnud pideval tõusuteel kogu käesoleva kümnendi jooksul, kuid Eestis on huvi plahvatanud alles viimasel ajal.

Populaarsuse põhjusteks võib lugeda Eesti meelelahutus- ja spordiürituste sarja MMA Raju ning interneti kaudu kättesaadavaid võitlusüritusi mujalt maailmast.

MMA Raju peakorraldaja Ott Tõnissaar on veendunud, et võitlussport toetab oluliste väärtuste arengut - julgus, sihikindlus, ausus, enesedistsipliin ja tervislikud eluviisid. Olles samaaegselt ise aktiivne sportlane on ta pühendunud sportliku vabavõitluse arendamisele Eestis.

"Alustasime Rajuga pooleteist aastat tagasi ja inimeste huvi on MMA vastu olnud pidevas
tõusujoones," nendib Tõnissaar, "seda näeme pealtvaatajate arvu mitmekordsest suurenemisest ning võitlusareenile püüdlevate sportlaste rohkusest."

MMA huvilised saavad 23. oktoobril näha põnevaid lahinguid Raju 6-l Tartu esinduslikumas A. Le Coq Sport spordimajas - soodsad piletid on juba saadaval Piletimaailmas ja Piletilevis.

"Tulemas on võimsad matšid tuntud Raju võitlejatega - näiteks Henri Hiiemäe, Jorgen Matsi ja mitmed
teised," teatab Tõnissaar kindlameelselt, "Raju teeb sügisel Tartust Eesti võitluspealinna!"

Adrenaliinirohke võitlusshow kõrval kasvab sama hüppelises tempos sportliku vabavõitluse harrastajate huvi.

"Alustasime MMA treeningutega juba 2005. aastal, kuid viimasel kahel aastal oleme näinud uute baaskursustega suurt vaeva, et kõiki soovijaid treeningsaali mahutada," kommenteerib Priit Mihkelson, Tallinnas tegutseva 3D Treeningu peatreener.

Meelelahutuse ärina toovad USA suurima sportliku vabavõitluse liiga UFC võitlusüritused paar korda kuus vaatama keskmiselt 15000 pealtvaatajat ning tasulise telepildi vahendusel jõuavad need keskmiselt miljoni ameeriklaseni.

See kõik tähendab sadade miljonite dollarilisi käibeid iga ürituse kohta.

USA-s on lisaks võitlusüritustele ka eetris mitmed populaarsed MMA *reality* -teleseriaalid.