Avatud konkursile esitas taotluse 58 sportlast, neist 33-le otsustas komisjon stipendiumi anda.

Stipendiaatide hulka kuuluvad käsipallurid Marius Aleksejev ja Kristjan Muuga, kergejõustiklased Veera Baranova, Tarmo Jallai, Indrek Kaseorg, Pavel Loskutov, Jana Trakmann ja Jaanus Uudmäe, võistlustantsijad Katrin End, Aleksandr Makarov ning Katrin Rooba, võrkpallurid Sten Esna ja Evely Vumba, jalgpallurid Kert Haavistu ja Sergei Hohlov-Simson, jalgrattur Hedi Peterson, purjetaja Deniss Karpak, võimleja Irina Kikkas, sõudjad Igor Kuzmin ja Oleg Vinogradov, korvpallur Gerly Kostla, ujujad Marge Kõrkjas ja Miko Mälberg, vehkleja Meelis Loit, kahevõistleja Tambet Pikkor, ratsutaja Katrin Pill, aerutaja Raigo Põder, maadleja Olari Suislep, karateka Dmitri Teplõhh, viievõistleja Imre Tiidemann, allveesportlane Nikolai Tover, laskesuusataja Indrek Tobreluts ja taekwondo-võistleja Ilona Tsvetkova.

Käesoleva aasta jaanuaris allkirjastasid haridus- ja teadusminister Mailis Reps ning Eesti Olümpiakomitee president Mart Siimann lepingud õppursportlaste spordikoolituse rakendamiseks.

Haridus- ja Teadusministeeriumi ja Eesti Olümpiakomitee koostöö on mitmekesistunud. Lisaks õppursportlaste koolitamisele on Eesti Olümpiakomitee tõukefondide toetuse abiga käivitanud treenerite koolitamise ning kutsekvalifikatsioonide omistamise. Samuti toetatakse koos AS-iga Audentes gümnaasiumitaseme õppursportlaste õpinguid, treeninguid ja nende ettevalmistamist treenerikutse omandamiseks.

Lepingutes sisalduvad toetussummad on 2006. aastal tõusnud poolteist miljonit krooni, ulatudes 22,5 miljoni kroonini.