Eesti Spordiselts Kalev soovib nüüd, 110 aastat hiljem, kaasata teid kultuuriretkele, kus antakse väike ülevaade „Kalevi“ ajaloost läbi võimlemiskavade. Seetõttu korraldame 19. mail Nokia kontserdimajas enneolematu võimlemisgala, kus osalevad Eesti suurimad võimlemisklubid VK Piruett, VK Janika, VK Rütmika ja paljud teised spordiklubid kogu Eestist.

"Ajalugu, minevik ja sellega seotud mälestused, on väärtus, mis maksab, sest see kandub inimesest inimesele," tutvustas projektijuht Lembe Laas peo läbivat teemat. "Gala ettevalmistuses on kasutatud ajaloolisi filmikaadreid, mis pärist Eesti Filmiarhiivist. Näiteks klipi "Eesti Mängud" (teostus 1934. aastal legendaarse võimlemispedagoogi Ernst Idla eestvedamisel) põhjal on gala jaoks loodud meeste võimlemiskava, kus korraga tuleb lavale 50 meest."

Võimlemisgala pealavastaja on rahvusvahelistelt võimlemisfestivalidelt erinevaid auhindu noppinud võimlemisklubi Piruett peatreener Mall Kalve, kujunduse eest hoolitseb Piret Mikk ja projektijuht on Lembe Laas.