Kõige tõenäolisem asekantsleri ametisse asuja on kultuuriministeeriumi spordiosakonna juhataja Tõnu Seil, kelle kandidatuuri toetavad ka tema erakonnakaaslased Reformierakonnast, kirjutab Eesti Päevaleht.

“Seil on noor hakkaja mees, mängime tema peale,” ütles riigikogu liige Jaak Salumets, kes lubas riigikokku kandideerimisel võtta spordi asekantsleri koha taastamise üheks oma ülesandeks.

“Rääkisin aastaid spordi asekantsleri koha taastamise vajadusest ja mul on selle üle väga hea meel, et seda nüüd tehakse, sest asekantsleri koht toob spordile rohkem riiklikku võimu,” arvas olümpiavõitja Jaan Talts.

“Kui ametisse tuleb tugev isik, kes suudab panna spordi eri tasandite juhid koos tegutsema, võiks asekantsleri ametikohal olla perspektiivi,” leidis teine olümpiavõitja Erki Nool.

Tipptreener ja EOK tippspordikomisjoni liige Mati Alaveri arust oleks esmaeesmärk spordi rahastamise parandamine: “Kultuurivaldkonnad saavad ministeeriumi eelarvest 73,4 ja meedia 16 protsenti, kehakultuur ja sport vaid 10%.”