Murdmaasuusataja Kristina Šmigun krooniti 16. veebruaril Torinos kahekordseks olümpiavõitjaks, päev hiljem tõusis taas olümpiavõitjaks Andrus Veerpalu, kirjutab SL Õhtuleht. 26. mail tegi meeldiva üllatuse 22-aastane Künter Rothberg, kes võitis judo Euroopa meistrivõistlustel pronksmedali.

Augustis krooniti maailmameistriks kaarrajalaskur Andrei Inešin. Gerd Kanter ja Aleksander Tammert võitsid samal kuul EM-ilt kettaheites vastavalt hõbe- ja pronksmedali, juunioride maailmameistriteks tõusid kergejõustiklased Margus Hunt, Kaire Leibak ja Marek Niit ning sõudmise neljapaat sai MM-il pronksi.

Septmebri lõpus valmistas meeldiva üllatuse Heiki Nabi, kes teenis 53-aastase vaheaja järel Eestile taas maailmameistrivõistluste kuldmedali kreeka-rooma maadluses. 2.–3. oktoobril esinesid edukalt meie vehklejad — Irina Embrich sai individuaalvõistlusel autasuks MM-hõbeda, Sven Järve MM-pronksi.

15. oktoobril sai oma pika karjääri eest vääriliselt tasustatud karateka Marko Luhamaa, kes krooniti Tamperes maailmameistriks.

Kui Šmigun ja Veerpalu poleks Torino olümpial kuldmedalit võitnud, siis kujuneks käesoleva aasta parimate sportlaste valimine ülipõnevaks. Kuna olümpia-aastal tähtsustatakse aga ikkagi eelkõige olümpiamedaleid, on vist võitjad siiski ette teada..