Nimelt oli Levandi sõnul juba enne iluuisutamise Euroopa meistrivõistlusi kõrgemal tasemel kokku lepitud, et soomlased peavad saama kaks medalit, kirjutab Ilta Sanomat.

Soome Iluuisutamisliidu president Susanna Rahkamo ei saa Levandi süüdistustest aru. “Eestlased on segamini ajanud meie reklaamikampaania ja tegelikkuse. Oleme ju vaid EMi reklaamikampaanias rääkinud kahest medalist, mis oli meie selge eesmärk EMil.”

Levandi teatas täna Soome televisioonile, et ei ole midagi rääkinud medalivõitjate sohitegemisest, nagu seda väidab Ilta Sanomat. Tema esitas vaid kriitikat Jelena Glebova lühikava hindamise kohta.

Kuna Glebovale anti lühikavas hämmastavalt madalad hinded, on Eesti Iluuisutamisliit esitanud EM-i kohtunikutöö kohta ka märgukirja.

Margus Hernits, kes on üks Eesti esindaja Helsingis, sõnas täna pärastlõunal ETV-le, et tegemist oli just märgukirjaga. “Protesti ei esitatud, tegemist oli märgukirjaga. Ma ei olegi täpselt kursis, kuidas märgukirja puhul reglement ette näeb, kuna tuleb vastus jne.”

Hernits lisas ühtlasi, et Glebova sõidu hüpete hindamise kriitikaga ei saa otseselt nõustuda. “Kui ei ole päris kolmene hüpe, on kasvõi veerand viimasest pöördest puudu, hinnatakse see kahese hüppe vääriliselt.”

Levandi õpilane Glebova sai naiste üksiksõidus 12. koha, soomlastele kuulusid kuld ja pronks. Võitis Laura Lepistö, kolmas oli Carolina Kostneri järel Susanna Pöykiö.