Ehk kuulsaim juhtum on raskekaalus kulla võitnud venelane Aleksei Lovtševi vahelejäämine. Teatavasti jäi kogusummaga 475 kilogrammi uue maailmarekordi püstitanud Lovtšev vahele kasvuhormooni (ipomorelini) tarvitamisega.

Nii tõuseb tagantjärgi maailmameistriks grusiin Laša Talahadze ning Mart Seim vahetab pronksi hõbemedali vastu. Poodiumi kolmandale astmele tõuseb aga armeenlane Gor Minasjan. Ühtlasi tähendab Lovtševi positiivne dopinguproov seda, et n-ö väikese kuldmedali teenib tõukamises just Seim.

Veelgi hämmastavam on fakt, et kokku andsid positiivse dopinguproovi koguni 17 tõstjat. Soome Antidopingu meditsiiniekspert Timo Seppälä rääkis Ilta-Sanomatile, et tema sedavõrd mastaapset vahelejäämist varasemast ei mäleta.

"Kasvuhormoon võistlusmomendil isegi väga palju tõstesportlast ei aita. Seda kasutatakse treeningperioodil, et harjutada aina suuremate raskustega," kommenteeris Seppälä. Ta spekuleeris, et kui muidu peaks kasvuhormoon organismist leitav olema 1-2 päeva jooksul pärast tarvitamist, siis nüüd võeti ilmselt kasutusele uued ja arenenumad meetodid, millega sportlased arvestanud polnud.