Naine, kes kohtu dokumentides esineb Elizabeth Doe nime all, väidab, et teda ennast vägistati 2013. aastal kahe jalgpalluri poolt. Teisi vägistamisjuhtumeid pole detailselt kirjeldatud, kuid mõned mängijad olid oma tegusid filminud ja sõpradega jaganud.

Vägistamisjuhtumid Baylori ülikoolis pole olnud juba ammu saladus, kuid seni oli kuulda vaid 17 kaebusest, mis puudutasid 19 mängijat. Ülikooli vastu on juba esitatud viis kohtuasja naiste poolt, kes väidavad, et neid vägistati, aga kool ei teinud nende kaitseks midagi või ignoreeris nende kaebusi.

Riigi suurim baptisti ülikool vallandas käimasoleva skandaali valguses 2016. aastal jalgpallitreeneri Art Brilesi, kooli president Ken Starr lahkus vabatahtlikult. Selgus, et jalgpallimeeskonna treenerid olid teinud kõik endast oleneva, et ülikooli alustatud uurimised kiiresti sumbuks.

Naine, kes reedel kohtusse pöördus, teavitas 2013. aastal enda vägistamisest ka politseid, kuid ühtegi süüdistust ei esitatud ja mängijatel lubati meeskonda edasi jääda. Ülikoolilinnaku võimud ei võtnud tema juhtumit uurida kuni 2015. aastani, mil üks mängija lõpuks koolist välja heideti ja teine teise ülikooli üle viidi.

Baylori ülikooli ametnikud keeldusid CBS-le lugu kommenteerimast.