Tugevuselt teises liiga võistkonna Lulea üks mängija tundis ennast esmaspäevast saati halvasti ja tema sümptomid sarnanesid koroonaviirusega nakatunud inimese omadele. Mõni päev hiljem jäi haigeks ka teine mängija.

"Ainus asi, mis meile liiga poolt öeldi, et peame ikkagi laupäevaks kohale minema ja mängima. See on halastamatu ja skandaalne käitumine," ütles Lulea peatreener Pär Johannson Aftonbladetile.

Lõpuks lahendasid olukorra vastasvõistkonna Gimonäsi juhid - nad lihtsalt ei lubanud Lulea palluritel saali tulla.

Alaliidu juhid olid kangekaelsed ka kõrgliigas kaasa lööva Daleni klubiga.

"Meile öeldi, et kui me Helsingborgi ei sõida ja platsile ei tule, võib meid oodata esiliigasse kukkumine. Ka teisele klubile edastati selline sõnum," rääkis Daleni juhendaja Urban Karlsson. Dalen kaotas Helsingborgile 4:5.

Kriitline oli ka neljal korral maailma parimaks naissaalihokimängijaks valitud Anna Wijk.

"Piinlik. Alaliit oleks pidanud hooaja peatamise otsuse vastu võtma juba reedel. Täiesti haige, et nad panid meid ohtu. Armastan saalihokit, aga olen meie juhtide käitumises väga pettunud," pahandas Wijk.

Rootsi saalihokiliidu juht Magnus Nilsson ütles, et kas alaliit käitus õigesti või valesti, saab hinnata alles mõne aja pärast.

"Meie eesmärk oli pidada võimalikult palju mänge. Otsus polnud lihtne, aga käitumist ametlike juhiste põhjal," kaitses ta alaliidu tegutsemist.