“Glebova on väga hea iluuisutaja ja võimalik, et temas on ka poliitiku potentsiaal, ent juhtimiskogemus tal siiski puudub. Seetõttu tekib küsimus, milliste kriteeriumide alusel linnavalitsus juhikohti jagab,“ ütles Kross

„Tänasel istungil otsustati Lasnamäele asutada Tondiraba spordikeskus,“ ütles Kross. „Muuhulgas on linnapea juba varem otsustanud, kellest saab avatava spordikeskuse juhataja.“

„Kuna eelnõus seisab, et spordikeskuse juhataja määrab, käsutab ja vallandab linnapea, tundsid volinikud huvi, kas see saab olema hiljuti Keskerakonnaga liitunud ja ootamatult sportlaskarjääriga lõpparve teinud Glebova,“ ütles Kross. „Savisaar kinnitas, et ta on üks kandidaate. Ühegi teise kandidaadi nime ei nimetatud“.

„IRLi fraktsioon esitas ka muudatusettepaneku, mille alusel leitaks spordikeskusele sobiv juht avalikul konkursil. Ootamatu ettepaneku tõttu pidi volikogu esimees Toomas Vitsut Savisaarelt nõu küsima, mille peale viimane resoluutselt pead raputas,“ tõdes Kross.

Krossi sõnul ei ole selline ametite kinkimine Keskerakonnas midagi uut. Nii mitmedki „vihmavarjuhoidjad“ on endale lojaalsuse eest mõne ameti või sihtasutuse juhi koha saanud.