Eesti Päevalehe ja Delfi andmetel on tegemist möödunud nädalal Tartus purjuspäi autoroolis vahele jäänud ujumistreeneri Nikolai Borzovi õpilasega.

Väidetavalt leiti alaealise sportlase dopinguproovist lausa anaboolseid steroide, kuid kuna B-proovi tulemused pole veel selgunud, ei saa ujumisliit avalikustada ei sportlase nime ega dopingainet. Liidu president Karol Kovanen möönab, et üks sportlane on tõesti positiivse dopinguproovi andnud ja praegu oodatakse B-proovi tulemusi. "Rahvusvahelised antidopingureeglid keelavad meil seda nime praegu avalikustada, kuid kuna soovime olla oma suhtluses võimalikult avatud, siis saame tunnistada, et positiivne A-proov on meieni jõudnud, sportlase nimi on meile teada ja temalt on selgitused võetud. Kuna sportlane ise soovib B-proovi avamist, peame selle ära ootama, enne kui võime täpsemat informatsiooni jagada."

Kovanen rõhutas, et proovid võeti sihtasutuse Eesti Antidopingu poolt ujumisliidu enda tellimusel. "Tellime teste regulaarselt nii suures ulatuses, kui meie vahendid võimaldavad. Meie eesmärk on ikkagi tagada puhas sport ja aus konkurents. Eesti ujumises valitseb dopingu osas nulltolerants."

Loe pikemalt homsest Eesti Päevalehest.

-----------------------
Möödunud reedel kell 18 jäi Tartust Tallinnasse teel olnud ujumistreener Nikolai Borzov vahele purjuspäi sõiduki juhtimisega. Koos Borzoviga oli autos kaks 15–16aastast tüdrukut ja kolm poissi. Kõik nad esindasid võistlustel Lasnamäe ujumisklubi ning on treeninud Borzovi juures juba 8–10 aastat.

Treeneri abikaasa sõnul ajendas ujumistreenerit purjuspäi autorooli istuma ja lapsi vedama depressioon.